شنبه , ۲ بهمن ۱۳۹۵
خانه » علمی و آموزشی » پرسش و پاسخ چشم پزشکی

پرسش و پاسخ چشم پزشکی

مجموعه ای شامل ۱۶۰ پرسش و پاسخ چشم پزشکی

مجموعه پرسش و پاسخ این بخش تنها به منظور اطلاع رسانی در سایت قرار داده شده اند، لطفا از ارسال ایمیل در این باره خودداری نموده و در صورت نیاز با پزشک متخصص مشورت شود.

۱- با سلام مدت ۵ سال است که متوجه شده ام در چشم راستم توکسوپلاسموز دارم. تا به حال ۳ بار فعال شده و هر بار بزرگتر می شود و به مرکز دید نزدیکتر می شود در هر باز فعالیت باعث پارگی مویرگ چشم و در نتیجه لیزر چشمم شده است. بنده فقط می خواهم یک کلام بدانم عاقبت این بیماری چیست؟ آیا من با وجود این بیماری زن بگیرم؟ آیا این زن در آینده با شوهری نابینا زندگی نخواهد کرد؟ آیا واقعا در جهان با وجود این پیشرفتهای پزشکی که جدیدا حتی چشم را پیوند می زنند راه قطعی برای درمان این کیست تک سلولی وجود ندارد. لطفا مرا راهنمایی کنید.

با سلام.
متاسفانه راهی که به طور قطعی بتواند از عود توکسوپلاسموز جلوگیری نماید در دنیا یافت نشده است ولی با استفاده از برخی آنتی بیوتیک ها میزان عود این بیماری کاهش یافته است. خوشبختانه این بیماری در اکثریت قریب به اتفاق موارد باعث نابینائی نمی شود و به گفته خودتان تنها در یک چشم گرفتاری ایجاد کرده است، لذا بدون نگرانی بهتر است به روند عادی زندگی خود ادامه دهید و تحت نظر پزشک باشید و در صورت بروز هر گونه تغییر در دید خود در اولین فرصت مراجعه نمایید تا از درمان هر چه سریع تر و کارآتر برخوردار شوید.

۲- مدت ۲۰روز قبل همسر من دچار تاری شدید در چشم راست خود شد پس از معاینه مشخص گردید دچار توکسوپلاسموز ارثی است دید وی در حال حاضر ۱۰/۲وعارضه در فاصله ۲میلیمتری نقطه دید می باشد درمان را ۵روز بعد از عارضه شروع کرده انداز انجایی که چشم دیکر همسرم دچار تنبلی است و به چشم راست خود وابسته است ایا امکان بهبودی وجوددارد. ایا تاخیر چند روزاغاز درمان اثرسو بر درمان دارد.به نظر شما ایا بعد از درمان دید طبیعی خواهد داشت لزومی برای استفاده از قطرهای چشمی بغیر ازداروهای مربوطه نیست چرا سوال اخر من اینست این انگل با چه عملکردی باعث کم بینایی ونابینایی میشود(خونریری شبکیه یا تورم…..) باتشکر

انگل توکسوپلاسموز می تواند باعث تخریب سلول های شبکیه شود و با این مکانیسم گاه موجب افت دید دائمی می شود ولی اکثرا” با درمان از میزان تورم و آسیب بافتی کاسته شده و تا حد زیادی باعث برگشت دید می شود. در این حال از سه یا چهار دارو به طور همزمان استفاده می شود ولی نیازی به استفاده از قطره نیست و در مدت درمان نیز لازم است تحت نظردائم پزشک معالج

۳- لطفا بفرمایید که انجام عمل ویترکتومی عمیق برای از بین بردن مگس پران وجرقه چه عوارض وعواقبی دارد؟باتشکر

احتمال ایجاد سوراخ شبکیه، پارگی شبکیه و تسریع در ایجاد آب مروارید از عوارض ویترکتومی می باشند.

۴- اینجانب بر اثر تصادف عصب چشم راستم اسیب دیده به طوری که میتوانم چهره را تافاصله یک متری تشخیص دهم میخواستم بدانم راهی برای ترمیم ان وجود دارد یا نه باکمال احترام و تشکر

لازم است شما معاینه شوید تا بتوان در این مورد اظهار نظر دقیق کرد.

۵- با سلام اینجانب در سال ۱۳۸۲ تحت عمل prkقرار گرفتم که بعد از عمل چشم چپ دچار دوبینی شدید گردید که با عینک و لنز سخت ونرم دید بهبود پیدا نکرد لذا خواهشمند است در این خصوص مرا یاری نمائید.

بدون انجام معاینه و احیاناً آزمایشات تکمیلی در این باره نمی توان اظهار نظر کرد.

۶- من ۳۵ ساله هستم .چشم چپ من از بچگی به سمت چپ حرکت نمیکند. ولی به سایر جهات مشکلی ندارد. برخی چشم پزشکان میگویند عضله سمت چپ حرکت ندارد. چشم راست مشکل حرکتی ندارد. آیا میتوان با جراحی این نقیصه چشم چپ را برطرف کرد ؟ آیا در بیمارستان نور این کار قابل انجام است وآیا عوارضی ندارد؟؟ من سال ۸۶ چشمم را در آن بیمارستان لازک کردم وآلان مشکلی غیر از این قضیه ندارم. لطفا راهنمایی فرمایید . ممنون

اگر در نگاه مستقیم انحراف چشم ندارید و برای دیدن دقیق سرتان را کج نمی گیرید نیازی به جراحی نیست. اما اگر مشکلات فوق وجود دارند می توان با جراحی آن را اصلاح کرد و تا حدودی حرکت چشم را نیز بهتر کرد اما اصلاح کامل حرکت بسیار بعید است.

۷- من به تازگی از لنز استفاده می کنم.هم نزدیک بین هستم وهم استیگمات.یکی دو ساعت بعد از اینکه لنز در چشمانم قرار می گیره رگه های خونی چشمم که البته در حالت عادی زیادند پررنگ تر و قرمز تر می شوند.در ضمن گو شه های داخلی چشمام نیز قرمز می شوند.خیلی هم زود به زود باید پلک بزنم وگرنه چشمام به یکباره همه جارو تار میبینه درست مثل اینکه همه جارو دود بگیره.بی نهایت خوشحال مشم اگه کمکم کنید.

بدون انجام معاینه و بررسی لنز نمی توان اظهار نظر دقیق کرد. اما شما می توانید از قطره اشک مصنوعی Artelac استفاده کنید. در غیر این صورت برای بررسی و معاینه مراجعه کنید.

۸- با سلام و تشکر از پاسختون.طبق فرمایش شما من به پزشک معالجم مراجعه کردم.ایشون تو صیه کردند تا ۳ هفته قبل از قرار دادن لنز در چشمم و بعد از دراوردن ان از دو قطره کلوبیو تیک (کلرامفنیکل) و نفازولین(ناپریوین) استفاده کنم.در ضمن به خشک بودن سطح چشمم نیز اشاره کردند و همین قطره اشک مصنوعی رو برام نوشتند ولی گفتند در صورت قرمز شدن چشم همان نفازولین(ناپریوین) رو بچکانم نیاز به اشک مصنوعی ندارم .اما از انجایی که روی خود قطره نوشته از ممصرف همزمان با لنز خودداری کنید خواستم بدونم ایا مشکلی پیش نمیاد؟ یا به طور کلی من چه کار کنم بهتره؟ ایا به مرور زمان این مشکل برطرف خواهد شد؟

اگر علت این مشکل خشکی چشم باشد ممکن است نتوان آن را برطرف کرد و مجبورید که استفاده از لنز را قطع کنید. اگر علت این مشکل عواملی مانند التهاب لبه پلک باشد با کنترل مشکل پلک ها می توانید به استفاده از لنزها ادامه دهید. قطره Artelac به دلیل رسوب هائی که در چشم ایجاد میکند بهتر است همزمان با لنز استفاده نشود اما گاهی ناچار هستیم که آن را استفاده کنیم. از قطره نفازولین نباید طولانی مدت استفاده کرد.

۹- اگر دو نفر نزدیکبین که شماره چشم یکی از آنها بالا و دیگری متوسط است با هم ازدواج کنند چه احتمالاتی برای فرزندانشان از نظر مشکل نزذیکبینی وجود خواهد داشت؟لطف کنید در صورت امکان دقیق و با درصد پاسخ دهید. سپاسگزارم

تا کنون برای انتقال ارثی بیماری نزدیک بینی الگوهای ژنتیکی متعددی در مقالات مختلف چشم پزشکی گزارش شده است. تنها مطلبی که می توان با اطمینان گفت این است که احتمال تولد فرزندی با مشکل نزدیک بینی بالاتر از جمعیت عادی است، اما در مورد احتمال آن نمی توان با اطمینان اظهار نظر کرد.

۱۰- با توجه به جواب شما یعنی اصلا این امکان وجود دارد که فرزند این دو نفر اصلا نزدیکبین نشود؟

احتمال آن وجود دارد که فرزند آنها اصلا” نزدیک بین نشود، اگر چه احتمال نزدیک بین شدن او بیشتر است.

۱۱- مراقبتهای پس از عمل لازک چیست؟ تا چه مدت نمیتوانم کامپیوتر کار کنم؟ در مورد تلویزیون و مواد آرایشی و آفتاب و استخر چه؟

عمولا” بعد از ۱ هفته می توان کار با کامپیوتر را شروع کرد و همینطور تلویزیون.
آرایش بهتر است تا یک هفته در چشم انجام نشود. بهتر است شخص بین ۲ تا ۳ هفته بعد از عمل به استخر نرود و بعد از آن نیز حتما” از عینک شنا استفاده کند.
از عینک آفتابی در آفتاب لازم است در چند ماه اول پس از عمل استفاده شود.

۱۲- من ۲۳ سال دارم و از ۶ سالگی از عینک استفاده می کنم و به مدت ۲ سال است که از لنز تماسی استفاده می کنم از طرفی ضعف شبکیه دارم و در این مورد لیزر شده ام حالامی خواهم عمل لنز داخلچشمی را انجام دهم لطا در مورد این عمل اطلاعاتی در اختیار من قرار دهید با توجه به اینکه شمارهچشمهای من بالا بوده و ضعف شبکیه دارم تو روئ بخدا من رو راهنمایی کنید موندم چی کار کنم، ریسک این عمل تا جه حد است؟

لازم است شبکیه شما (به خصوص قسمت های محیطی شبکیه) به صورت دقیق معاینه شود. در صورتی که درحال حاضر شبکیه سالم باشد می توانید عمل را انجام دهید، اما اگر مناطق مشکوکی در شبکیه وجود داشته باشد لازم است ابتدا آن مناطق لیزر شود و سپس عمل شوید. اگر ضایعات شبکیه خیلی شدید و پیشرفته باشد انجام عمل توصیه نمی شود.

۱۳- من بدلیل نازکی شبکیه در بیمارستان شما تحت نظر هستم. با توجه به اینکه نمره چشم من ۱۷ است تنها عمل آرتیزان میتواند نجاتبخش من از عینک و لنز باشد. در آخرین معاینه دکتر ضخامت شبکیه را برای چشم چپم مناسب تشخیص دادند میخواستم بدانم آیا با این نمره چشم میتوانم چشم چپم را عمل کنم و تا مساعد شدن شرایط چشم راستم از لنز برای بهبود بینایی آن استفاده نمایم؟ و ضمنا آیا بارداری با توجه به نازکی شبکیه برای من خطرناک است؟

بله می توانید یک چشم را عمل کنید و برای یک چشم از لنز استفاده کنید. نازکی شبکیه در بارداری مشکل خاصی ایجاد نمی کند اما بهتر است قبل از زایمان یک معاینه کامل شبکیه انجام دهید.

۱۴- خواهشمند است در خصوص قی کردن چشم نوزاد یک ماهه که از حدود دو هفتگی شروع و تاکنون نیز ادامه دارد من را راهنمایی فرمایید. لازم بذکر است که نظر متخصص اطفال عفونت چشم نوزاد میباشد و قطره و پماد تجویز کرده است ولی تاکنون بهبود زیادی حاصل نشده است .

اگر با دارو بهبودی خاصی حاصل نشد لازم است آزمایش اسمیر و کشت از ترشحات چشم به عمل آید و بر اساس نتیجه آزمایش دارو تجویز گردد.

۱۵- سلام ، من حدود ۳ سال هست که از لنز Air Optix استفاده می کنم. این لنز رو به صورت سالاته (۳ جفت-هر چهار ماه یک جفت) از پزشکم تهیه می کردم. متاسفانه دکترم از ایران رفته ، حالا من از کجا می تونم این لنز رو تهیه کنم آیا پزشکان بیمارستان نور با این لنز کار می کنند؟ می شه منو راهنمایی کنید که برای تهیه اش چکار باید بکنم. من قبلا لنزهای دیگرو امتحان کردم ولی با هیچکدوم اینقدر راحت نبودم.

این لنز در بیمارستان نور موجود است. فقط لازم است شماره چشم شما را بدانیم تا ببینیم آیا برای آن شماره در شرکت لنزی ساخته می شود یا خیر.

۱۶- من مدتی ۵ماه از جشم راست تار می بینم رفتم دکتر متخصص جشم بعد از معینه کفت عصب جشمت ضعیف اشم منتظر جواب شما هستم دبی ۱۵/۱۲/۷۸ست من به دکتر اعصاب معرفی کرد دکتر اعصاب کفت باید عکس از سرت بکیری من هنوز عکس نکرفتم سوال من این است ایا عصب جشم درمان دارد اکر درمان دارد جند درصد الطفا بیشتر توضیح دهید ممنون شما می شوم.

این بستگی دارد که منظور پزشک شما از درگیری عصب چشم چه بوده، آیا عصب یا قسمتی از آن به هر دلیلی از بین رفته (که در این صورت کار زیادی نمی توان انجام داد) یا این که به هر دلیلی در عصب التهاب وجود دارد که بسته به علت ایجاد آن کارهای مختلفی می توان برای فرد انجام داد. بنابراین لازم است شما معاینه شوید و یا شرح حال دقیق تر ارسال کنید.

۱۷- من مدت ۲ ماه است عمل PRK در بیمارستان شما انجام دادم.چشم راستم متن کتاب و خصوصا فونت کامپیوتر رو با سایه میبینه در صورتیکه چشم چپم اصلا اینجوری نیست! آیا مورد خاصی داره؟

سیر بهبود بینائی در دو چشم متفاوت است. نگران نباشید و برای قضاوت در مورد نهائی لازم است حداقل ۶ ماه صبر کنید.

۱۸- چون من دستم تقریبا از همه جا کوتاه است لذا خواهشمندم به سوال بنده پاسخ دهید.با تشکر فراوان سن من ۵۳ سال می باشد.از حدود ۵ سال پیش مشکل دید در چشم چپ ام احساس میکردم… در معاینه دکترها میگفتند که چشم ات وضعیت خوبی ندارد… اما امکان دسترسی به بیمارستان و… را نداشتم در نقطه ای تقریبا دید چشمم را از دست دادم و بعد از مدت کوتاهی یعنی حدود یکسال قبل در ترکیه عمل آب مروارید انجام دادم بعد از عمل دید خوبی نداشتم و احساس سوزش هم میکردم از برخی صحبتهای دستیار جراح متوجه میشدم که اشکالی در کار است…. خود جراح گفت که آب مروادید دوم دارید که باید چند ماه بعد لیزر تراپی کنید… حدود ۷ ماه قبل اینکار را در یکی از کشورهای اروپایی انجام دادم.. دید چشمم مقداری بهتر شد اما سوزش ادامه پیدا کرد اخیرا که به دکتر مراجعه کردم گفت لنز استفاده شده در چشم ات از نوع مصنوعی است و چیز خوبی نیست و مشکل مربوط به آن است و اضافه کرد که امکان تعویض آن وجود ندارد چرا که احتمال کور شدن آن زیاد می باشد سوال این است که آیا این حرف دقیق است و یا خیر امکان عمل مجدد وجود دارد؟لطفا توضیح کافی بدهید. ضمنا گفت که چشم راستت هم آب مرواید آورده که در آخر سال میلادی باید جراحی شود. با تشکر مجدد

با توجه به توضیحاتی که داده اید به نظر می رسد که پس از جراحی کاتاراکت دچار کدورت پشت لنز شده باشید. این کدورت معمولا” با لیزر برداشته می شود اما در موارد خیلی شدید ممکن است نیاز به جراحی مجدد وجود داشته باشد. سوزش چشمتان به احتمال زیاد ربطی به عمل آب مروارید ندارد و با مصرف دارو بهتر خواهد شد.

۱۹- آیا شخصی با جنسیت مرد و سن ۳۰ سال که مشکل آستیگماتیسم با نمره ۵/۲ دارد ،عمل لیزیک بر روی او جواب میدهد،آیا بعد از عمل لیزیک امکان برگشت نمره وجود دارد؟

بله در صورتی که ضخامت قرنیه کافی باشد می توان با انجام لیزر یا لیزیک این شماره را برطرف کرد و حدود ۷۰% شماره با عمل لیزر از بین می رود.

۲۰- من پنج شنبه گذشته عمل لازک رو روی هر دو چشام انجام دادم الان یه مقدار تار میبینم و در شب حس میکنم دیدم پایین میاد و خوب نمی توانم بخوانم و بنویسم و نوشته های کتابو بصورت پرش دار میبینم.میخواستم بدونم وجود این مشکل طبیعیه؟ و چه مدت طول میکشه تا خوب بشه؟

در هفته های اول بعد از عمل لازک تاری دید طبیعی است و به تدریج بهتر می شود. بهبود کامل دید پس از عمل گاهی ۳ تا ۴ ماه طول می کشد، البته اکثر افراد از ۳ تا ۴ هفته بعد از عمل دید خوبی دارند.

۲۱- من ۲۷ سال دارم و شماره چشمم ۳٫۵۰ و ۳٫۷۵ نزدیک بین می باشد. با توجه به کار روزانه ام با میکروسکوپ و کامپیوتر (حداقل ۶ ساعت در روز) ،آیا عمل چشم را برای من مناسب می دانید؟ آیا احتمال برگشت شماره چشمم وجود دارد؟ تا چند هفته یا ماه بعد از عمل نباید با این دستگاهها کار کرد تا احتمال برگشت کاهش یابد؟ کدامیک از عمل های پی.آر.ک و لیزیک در آینده عوارض کمتری از خود نشان داده و موفق تر است؟

کار با میکروسکوپ و کامپیوتر مانعی برای انجام PRK و لیزیک نیست. پس از عمل جراحی هم محدودیتی برای کار با آنها وجود ندارد، البته در هفته های اول پس از عمل ممکن است چشم زودتر خسته شود. عمل های لیزیک و PRK هر دو بسیار موفقیت آمیز هستند، برای هر فرد بسته به شماره چشم، ضخامت قرنیه، شغل و فعالیت های مورد علاقه ممکن است یکی از دیگری مناسب تر باشد.

۲۲- من عینک سازی دارم چند تا سئوال همیشه توی ذهنم هست اگه ممکنه جواب بدهید . سپاس گذار ۱٫نوشتن pd چقدر اهمیت دارد و عدم درج pd توسط برخی پزشکان در نسخه یا عدم رعایت آن در عینک توسط عینک ساز چه پیامدهایی دارد ؟ خصوصا عدسی های اسفر و در ضمن عدسی های پلان سیلندر که مرکز ندارند چه باید کرد ؟ ۲٫چرا برخی از چشم پزشکان یا بینایی سنجان محور عینک را عددی روند۹۰ یا ۱۸۰ تجویز کرده و برخی دیگر محورهای غیر روند همچون ۱۷۳ یا ۸۶ یا ۱۵۷ تجویز می نمایند ؟ ۳٫ خطای تنظیم محور(آکس) در عینک(در عدسی های سیلندر دار) تا چند درجه نسبت به نسخه تجویزی مشکلی را برای استفاده کننده از عینک ایجاد نمی کند ؟ همچنانکه می دانیم ممکن است با کوچکترین حرکت محور عینک عوض شود و اگر همواره باید محور درست باشد پس افراد عینکی باید همه روزه عینک خود را کنترل کنند؟و ضمنا خطا و تفاوت دستگاه های لنزومتر را تا چه اندازه در تنظیم محور و مرکز عدسی ها دخیل است ؟ چرا برخی پزشکان روی این نکته حساسیت داشته و برخی دیگر چنین نظری ندارند ؟مثلا اگر نسخه محور ۱۷۵ باشد ولی در عینک ۱۷۸ تنظیم شود چه مشکلی بروز میکند؟ ۴٫اگر یک نفر در روز به سه پزشک یا بینایی سنج مراجعه نماید چرا تفاوت فاحشی بین نسخ تجویزی وجود دارد ؟ من برای امتحان هر سه عینک را برای مراجعه کننده ای آماده کردم که دید شخص با سه عینک مطلوب بود . علت چیست ؟

تجویز و ساخت عینک یا روند بسیار پیچیده و دقیق است که گاهی تفاوت ها و تناقض هائی در نوشتن نسخه به نظر می رسد. آن چه که مهم است آنالیز هر اپتومتریست و چشم پزشک نسبت به شرایط بینائی و چشمی بیمار خود است. طبعا” هر چشم پزشک یا اپتومتریست بهترین تجویزی را که برای بیمار خود مناسب می داند به او توصیه می کند. این تجویز و پارامترهای مرتبط با تجویز عینک مانند PD، محور و حتی قدرت عدسی مبتنی بر شرایط دید دو چشمی و sensory motor بیمار است و حتی عوامل شناختی cognitive نیز در این مسئله دخیل است. نکته مهم و اصلی که خواننده گرامی باید به آن توجه کنند این است که اگر قرار بود عینک تنها بر اساس یافته های فیزیکی تجویز می شد بایستی رشته اپتومتری و چشم پزشکی حذف می شد و یک دستگاه autorefractometer تجویز عینک را انجام می داد.

۲۳- آیا آب زجاجیه چشم قابل تعویض است ؟ من چند بار این سوال را پرسیدم ولی جوابی دریافت نکردم . مادرم بعد از عمل آب مروارید در چشمش وجود لکه های سیاهی را دارد که به گفته فوق تخصص ها التهاب است . هم از آمپول کرتون استفاده شده و … بازهم بعد از سه ماه لکه ها وجود دارند که بعضی مواقع زیاد شده که دید را کامل می گیرند و بعضی مواقع کم می شوند . مادرم می گوید این لکه از گوشه های چشمش وارد می شوند . دلیل اینها چیست ؟ آیا به حال خود رهایش کنیم تا خوب شود مشکلی ندارد ؟ چند زشک فوق تخصص شبکیه او را معالجه کرده اند و فقط می گویند خوب می شود ؟ نظر شما چیست ؟ لازم بذکر است که بعد از عمل اولیه یک بار هم زجاجیه او مورد عمل قرار گرفت.

زجاجیه چشم قابل تعویض نیست، اما در مواردی که نیاز باشد از چشم خارج می شود و با برخی مایعات خاص یا سرم جایگزین می شود.
در صورت کدورت شدید زجاجیه که مشکل جدی برای بیمار ایجاد کند می توان با عمل ویترکتومی کدورت های زجاجیه را خارج کرد اما در بسیاری از موارد کدورت ها با گذشت زمان جذب می شوند و نیاز به اقدام خاصی نیست.

۲۴- ۲۰ روز قبل پدرم را بخاطر اب مروارید و لنز داخل چشمی جراحی و بعد از ۲تا۳ متوجه شدیم دید پدرم در حدود صفر شده بعد سه مرتبه مراجعه به پزشک وسونو گرافی وهر مرتبه ما را ۳تا ۴ روز سرگردان فقط می گفتند به چشم فشار امده و شبکیه اسیب دیده و۲ روز قبل توسط جراح دیگر مورد عمل جراحی قرار گرفت لطفا به من بگویید عوامل اسیب شبکه وسر انجام چشم پدرم.

به نظر می رسد که در حین عمل اول مشکل خاصی بروز کرده باشد که بر روی بینائی پدرتان تاثیر گذاشته است ولی لازم است اطلاعات بیشتری ارائه دهید تا مشخص شود دقیقا” کدام قسمت چشم مشکل پیدا کرده و چه اقدام درمانی مناسبی می توان انجام داد.

۲۵- مدتی است ازدواج کرده ام و قصد بچه دار شدن دارم. ولی دچار بیماری مادرزادی دیستروفی قرنیه هستم. همسرم غیر فامیل بوده و فاقد این بیماری در خود و اطرافیان است. احتمال ابتلای فرزندمان چقدر است؟ آیا روشی برای کاهش این احتمال وجود دارد؟

حتی در صورت عدم ابتلای همسرتان احتمال ابتلای فرزندانتان به این بیماری وجود دارد. میزان احتمال بسته به نوع دیستروفی قرنیه دارد. با معاینه چشم و تشخیص نوع دقیق دیستروفی می توان احتمال ابتلای فرزندتان را پیش بینی کرد، اما راهی برای جلوگیری از ابتلای فرزندتان وجود ندارد.

۲۶- بنده ۲۳سال دارم ودانشجودرمقطع فوق لیسانس هستم .بنده شماره هردوچشمم۱و۱آستیگمات است وقوزقرنیه یا کراتاکونوس دارم. orbscan نیزگرفتم وقوزقرنیه داشتم آیا از سربازی معاف دائم میشوم. راه بدست آوردن مدرک یا عکسی را که نظام وظیفه قبول کند توضیح دهید؟

متاسفانه از جزئیات قوانین نظام وظیفه اطلاعی نداریم. اما قوز قرنیه ای که در توپوگرافی مشخص باشد (نه بینابینی) در مورد شما باعث معافیت می شود.

۲۷- من هشت ماه پیش عمل لازک کردم الان بعد از این مدت چشم راستم دیدش زیاد خوب نیست با چشم چپم نوشته هارو با سایه می بینم با مراجعه به کلینیک و اپتومتری گفتند شما هیچ مشکلی نداری و چشمت نمره نداره.پزشک متخصص هم ویزیت کردند گفتند مشکلی نیست ولی چرا در عمل اینطور نشون نمیده؟آیا امکان اینکه دیدم خوب بشه هست؟قبل از عمل دید هر دو چشم ۳٫۰۰ – و ۱ و ۱٫۲۵ آستیگمات بود.از قطره آرتلاکم استفاده می کنم. و کلا دلیل اینکه چند ماه پس از عمل اجسام با هاله دیده می شوند چیست؟

علت ایجاد این هاله ها این است که مرکز قرنیه لیزر شده و تفاوتی بین مرکز و محیط آن ایجاد می شودکه با گذشت زمان بهتر می شود. معمولا” با گذشت زمان و حتی یک سال این هاله ها رفع می شوند.

۲۸- پدرم ۶۸ سال سن دارد و چهار ماه پیش بر روی چشم سمت چپش عمل آب مروارید انجام گرفت و ده روز پس از عمل در ناحیه بالای سرش درد بسیار شدیدی احساس می کند که با هر بار درد مورد عمل لیزر قرار می گیرد و تا مدت دو روز خوب است و درد دوباره ظاهر می گردد و تا این مدت چندین بار مورد عمل لیزر قرار گرفته است و از این کار خسته شده لطفا اگر راهنمایی لازم را بفرمایید ممنون می شوم و آیا راهی بجز لیزر وجود دارد تا درد به طور دائم از بین رود، در ضمن اکنون قطره های الفاگان ، اتروپین ، بتامتازون و تیمولول را مصرف می کند. با تشکر

با توجه به توضیحات شما به نظر می رسد که پدرتان دچار افزایش فشار چشم و التهاب چشم شده اند. در صورتی که درد و ناراحتی چشم با قطره ها قابل کنترل باشد و فشار چشم در حد قابل قبولی حفظ شود اقدام جراحی دیگری لازم نیست اما اگر فشار چشم کنترل نشود ممکن است لیزر یا جراحی به بهبود این وضعیت کمک کند. البته بهتر است در صورت امکان ابتدا التهاب چشم کنترل شود و بعد لیزر یا اقدام جراحی صورت گیرد.

۲۹- آیا امکان داشتن دید کامل با عینک یا لنز برای (اینجانب مرد۳۱ساله ) دارای عیب انکساری دوربینی با نمره ۸+برای چشم چپ و۸+با ۲ نمره آستیگمات برای چشم راست با داشتن تنبلی چشم در هر دو چشم وجود دارد در ضمن میزان بینایی اینجانب با عینک کنونی ۱۰/۶ برای هریک از چشمها میباشد. همچنین آیا امکان اصلاح با لیزر برای اینجانب وجود دارد.

در صورتی که تنبلی چشم داشته باشید نه با عینک نه با لنز به دید ۱۰/۱۰ نخواهید رسید، اگر چه ممکن است با تغییر عینک یا استفاده از لنز کمی دیدتان بهتر شود. با شماره ۸+ جراحی لیزری توصیه نمی شود اما با کاشت لنز داخل چشمی می توان شماره چشم شما را اصلاح کرد.

۳۰- می خواستم بدونم که شماره چشم برای دکتر جراح که میخواهد دو هفته ی دیگر روی چشمم لیزیک کند مهمه؟چون من سه هفته پیش برای معاینه چشم وعکس برداری به بیمارستان مراجعه کردم و شماره ی چشمم را بدون تغییر نسبت به شش ماه گذشته اعلام کردند در حالی که خودم اعتقاد دارم شماره ی چشمم به اندازه ی اندکی تغییر داشته.

نگران نباشید. شماره چشم مهم است و همه اقدامات لازم برای شما انجام می شود. اگر ۳ هفته پیش شماره چشم شما اندازه گیری شده در این مدت زمانی تغییری نخواهد کرد.

۳۱- می خواستم بدونم OD وOS که متخصصان چشم در شماره چشم برای دریافت عینک یا لنز یادداشت می کنند کدامیک برای چشم راست و کدامیک برای چشم چپ است.

OS به معنای چشم چپ و OD به معنای چشم راست است.

۳۲- سلام خیلی وقته یه سوالی تو ذهنمه که جوابش مسیره زندگیمو تغییر میده اما نتونستم سوالم را به طور مستقیو با کسی مطرح کنم ترا خدا شما جواب بدید من یک خواستگار دارم که به گفته ای خودش بر اثر ازذواج فامیلی پدر مادرش(پسر عمو دختر عمو هستن)از سنه ۱۸ سالگی چشمانش ضعیف شده با مراجعه به پزشک فهمیده نیمی سلولهای شبکیه بر اثر ازدواج فامیلی پدر مادرش مردن سواله من اینه دیده این پسر تا چه حد هست و ایا ممکنه چشمش بعده چند سال کور بشه؟ ترا خدا جوابمو بدید.

بیماری های شبکیه انواع مختلفی دارد باید نوع دقیق بیماری ایشان مشخص شود تا بتوان اظهار نظر کرد.

۳۳- با سلام من ۲۵ ساله هستم واز سن ۸ سالگی عینک میزنم .در حال حاضر چشم راستم ۷٫۵ و چشم چپم ۶٫۵ است آیا من میتوم لیزیک یا لازک یا پی ار کی انجام بدم من استیکمات ۳ هم هست.

برای انجام جراحی عیوب انکساری لازم است شماره چشم شما در یک سال گذشته تغییر محسوسی نکرده باشد. در ضمن لازم است ضخامت قرنیه و وضعیت توپوگرافی آن مشخص شود تا بتوان در مورد امکان پذیر بودن این نوع جراحی ها برای شما اظهار نظر کرد.

۳۴- ۱-((نوریت بینایی))یعنی چی؟ ۲-چندی قبل به التهاب عصب بینایی مبتلا شدم پس ازچند روز بستری و مصرف کورتون بهبود یافتم (البته تشخیصی داده نشدحتی پس از بررسی MRIمغز)پزشکم میگفت ((این بیماری دلیل خاصی نداره ))واقعا همچین چیزی ممکنه؟!یعنی معلوم نیست دوباره این بیماری بر میگرده یا نه؟چه عواملی به شروع مجددش کمک میکنه و…؟ ۳-اگه اونطوری که یافته های جدید پزشکی میگن (اگه خواستید این مقاله رو واستونsendمیکنم) ،این بیماری احتمالاعلامت شروعی برای MSباشه ،تاچند وقت باید منتظر ظهور علایمش بود؟

۱- التهاب عصب بینائی به علل مختلف.
۲- عمدتا” علت این بیماری عفونت های غیر اختصاصی ویروسی مثل سرما خوردگی است و پزشک به شما درست اعلام کرده اند.
۳- این یافته جدیدی نیست ولی احتمال این که بیماری که یک بار مبتلا به نوریت اپتیک شده در آینده مبتلا به MS شود چندان زیاد نیست. البته زمان خاصی نیز قابل ذکر نیست ولی عمدتا” اگر قرار باشد شما به MS مبتلا شوید باید طی ۱۰-۵ سال علائم بیماری ظاهر گردند که همان طور که ذکر شد این احتمال زیاد نیست.

۳۵- من مادر زادی گلوکوم داشتم فشار چشمم بالاست و انحراف که با عینک بهتر شده و مشخص نیست العان ۱۸ سالمه و آب مرواریدم دارم یه قسمتی از شبکیم تشکیل نشده و دکترا میگن همون قسمت آب مروارید داره آن قسمت در مرکز دید من نیست من واقعا از نابینایی می ترسم تو رو خدا کمکم کنید می خواستم بدونم میشه کاری برای شبکیه ام انجام داد مردمک چشم من گرد نیست به صورت بیضی شکل امیدوارم کامل بیماریام را توضیح داده باشم میشه کاری کرد.

شما مبتلا به بیماری کلوبوم شبکیه هستید که قسمتی از مردمک و عدسی را نیز درگیر کرده است. احتمال نابینائی در این بیماری چندان زیاد نیست فقط توجه داشته باشید که:
۱- فشار چشمتان به دقت تحت کنترل باشد.
۲- در طول زندگی، ۴۰% احتمال جدا شدگی شبکیه برای شما وجود دارد که لازم است به طور منظم شبکیه شما معاینه شود و اگر هر علامتی از شروع جداشدگی مثل جرقه زدن یا تاری دید احساس کردید بلافاصله برای درمان اقدام کنید.

۳۶- احتراما و با آرزوی به بار نشستن تحقیقات محققین در رابطه با RP و دیگر بیماریها،بنده مادرزاد به RP دچار هستم و مادر بنده نبز بصورت مادرزادی دارای این بیماری می باشد اما پدربزرگ و مادر بزرگ مادری بنده هیچکدام مبتلا به این بیماری نبودند با توجه به این موضوع و اینکه پدر و مادر بنده فامیل هستنند (پسر خله و دختر خاله) و علی رغم اینکه بنده و همسرم نسبت نسبی نداشته و همسرم به این بیماری مبتلا نمی باشد آاحتمال ناقل و یا حامل بودن فرزند (احتمالی) ما چقدر می باشد؟

حداکثر حدود ۲ % شانس ابتلا در نسل بعدی شما وجود دارد.

۳۷- من میوپیای شدید دارم و شبکیه من نازک است. آیا فشار زیادی که عینک شنا روی چشم و پیرامون آن اعمال می کند خطری برای شبکیه می تواند داشته باشد؟ آیا احتمال دارد باعث پارگی یا سوراخ شدگی در شبکیه شود؟ در صورت وجود این خطر آیا شنا بدون استفاده از عینک در استخر را توصیه می کنید؟

ضربات ناگهانی خطر بیشتری دارند تا فشارهای طولانی مدت. به دلیل احتمال ضربه به چشم حین شنا و به خصوص شیرجه زدن فوائد عینک شنا بسیار بسیار بیشتر از مضرات آن است.

۳۸- با سلام با تشخیص پزشک متخصص چشم غدد اشکی من توسط چربی گرفته شده و پلکم عفونت کرده حدود ۲ ماهه در سایت شما نام بیماری را بلفاریت متوجه شدم پزشک داکسی سایکلین – اشک چشم – قرص ،تورواستاتین تجویز نمود متاسفانه مشکل من بعد از این مدت بهبود نیافته و پلکم بالی مژه متورم شده دور پلک ملتهب همراه با خشکی وسوزش و شوره زدن لطفا با توجه به اتمام داروها آیا نیاز هست داروها را ادامه دهم؟ یا امکان اینکه بیماری نوع دیگری باشد وجود دارد ؟ لطفا راهنماییم کنید البته من مرتب با شامپو بچه چشمم را می شورم که یکی از دلایل خشکی پلاک این نیز میباشد.

لازم است شما برای معاینه به چشم پزشک مراجعه کنید تا بتوان در مورد مشکل شما اظهار نظر دقیق کرد.

۳۹- من ۲۲ سال دارم و حدود یک سال است که مگس پران دارم و در این رابطه در سایت های خارجی تحقیق کرده ام و متوجه شدم که در بعضی از کشورها مراکزی جهت درمان این بیماری به کمک لیزر وجود دارد و یک پزشک ۲۰۰۰ مورد از این بیماری را با استفاده از این روش درمان کرده است می خواستم بدانم که آیا چنین امکانی مطابق با استاندارد های جهان در ایران هست.

این امکان در ایران وجود دارد ولی به دلیل احتمال بروز عوارض خطرناک این کار توصیه نمی شود. در جلسه ای که من همین سوال را از چندین همکار فوق تخصص شبکیه پرسیدم هیچکدام این کار را منطقی نمی دانستند زیرا انرژی آزاد شده از لیزر در زجاجیه می تواند عوارض جبران ناپذیری برای شبکیه و عصب بینائی به همراه داشته باشد. در کتاب های مرجع شبکیه نیز این عمل توصیه نشده است.

۴۰- مادر من حدود چهارماه است که براثرفشار خون بالا دچار خونرزی شده که دکتر ها گفتن جلوی دید چشمش را گرفته وپس از چند بار لیزر درمان نشده وحال باید عمل کند نظر شما هم برای ما مهم است لطف کنید وما راراهنمایی کنید.

اگر خونریزی شبکیه مدتی طول بکشد (۶-۴ ماه) و خود به خود جذب نگردد می تواند باعث عوارض ثانویه ای مثل بالا رفتن فشار چشم شود بنابراین بهتر است تحت عمل ویترکتومی قرار گیرد. در نتیجه به نظر می رسد این عمل برای ایشان لازم است البته بهبود بینائی پس از عمل بستگی به عوامل متعددی دارد و ممکن است به طور کامل محقق نگردد ولی بهر حال برای پیشگیری از عوارض بهتر است عمل انجام شود.

۴۱- با سلام ۲۵ سال سن دارم و در شبکیه چشم راستم ماکولوپاتی تشخیص داده شده با توجه به اینکه مادر من بیماری توکسوپلازموز داشته آیا این بیماری در هنگام بار داری بر روی من نیز تاثیر داشته؟لطفا در مورد در مان بیماری من را راهنمایی کنید.

بستگی دارد که چه نوع ماکولوپاتی باشد. این عنوان شامل دهها نوع بیماری با خصوصیات مختلف می شود. اگر توکسوی مادرتان در دوران بارداری از نوع حاد بوده است ممکن است روی شبکیه شما اثر گذاشته باشد که این مورد درمانی ندارد مگر مواقعی که بیماری مجددا” فعال شده باشد که نیاز به درمان فوری خواهد داشت. در حقیقت توکسوپلاسموز در شبکیه شما حالت غیر فعال و اسکار دارد و تا وقتی فعال نگردیده نیازی به درمان نخواهد داشت.

۴۲- مادرم من حدود ۲ هفته است که در پی بالا رفتن ناگهانی فشار خون دید چشم سمت چپ خود را از دست داده ا ند.از آن زمان تا کنون داروهای فشار خون و قلب مصرف میکنند نزد دکتر مغز و اعصاب هم مراجعه کرده اند و یکسری داروی دیگر هم استفاده میکنند و دکتر گفته که اگر بهبودی حاصل نشود باید بستری شوند و یک دوره داروی کورتون استفاده کنند میخواستم بدانم اینکار به چه منظور انجام میشود و آیا ضرر خاصی ندارد؟.لازم به ذکر است موقع پیش آمدن این مشکل فشار ایشان حدود ۱۶ با مینیمم ۱۰ بود ولی اکنون با مصرف داروها به ۱۳ با مینیمم ۸ رسیده است . سوالی که دارم آیا آسیب جدی به عصب بینایی ایشان وارده آمده ؟ آیا امیدی به برگشت دید چشمشان است یا خیر ؟ (در ضمن سن ایشان ۷۵ سال میباشد)

بستگی دارد که علت کاهش دید ایشان چه باشد. ممکن است انسداد عروقی در شبکیه ایجاد شده باشد (شریان مرکزی یا محیطی- ورید مرکزی یا محیطی) یا انسداد عروق عصب بینائی یا این که داخل چشم خونریزی اتفاق افتاده باشد که هر یک از موارد فوق درمان خاص خود را دارد. داروی کورتون برای انسداد عروق مربوط به عصب بینائی در بعضی موارد تجویز می شود و اثرات ضد و نقیض از آن تا کنون مشاهده شده است.

۴۳- پدرم ۶۲ سال سن دارد الان چند روزیست که احساس می کنند با تغییر مکان دادن در شب یک نور رنگی از کنار چشمشان رد می شود و این عمل تا مدتی پس از تغییر محل ادامه دارد، علت آن چیست؟ لطفا در مورد فشار بالای شبکیه ، عوارض آن و درمان آن مرا راهنمایی کنید.

ایشان مبتلا به عارضه جرقه هستند که لازم است شبکیه ایشان به دقت معاینه شود تا اگر پارگی شبکیه وجود داشت به موقع درمان شود. بیماری به نام فشار شبکیه وجود ندارد لطفا” دقیق تر توضیح دهید.

۴۴- من۲۲ساله و مبتلا به نازکی شبکیه هستم و نمره چشمم هم هر دو چشم ۱۷ میباشد میخواستم بدانم احتمال ابتلا به آب سیاه آیا بدلیل نازکی شبکیه برای من بالاست؟ و اینکه آیا با بالا رفتن سن نازک شدن شبکیه روند صعودی دارد و احتمال برطرف شدن آن وجود ندارد؟

آب سیاه ارتباطی با نازکی شبکیه ندارد. با افزایش سن ضایعات اطراف شبکیه تغییر ماهیت داده و تشدید می شوند و احتمال برطرف شدن نازکی شبکیه وجود ندارد.

۴۵- حدود ۳ماه است که مادر شوهرم دچار خونریزی شبکیه شده وتحت درمان است تزریق داخل چشمی وعمل لیزیک نیز انجام شده اما تا کنون نتیجه ای نگرفته ولکه سیاهی رامدام مشاهده میکند در ضمن ایشان ۷۸ سالشان است ودارای فشار خون بالا هستند. لطفا بفرمایید درمانشان چقدر طول میکشد؟ متشکرم.

بستگی دارد که علت آن لکه سیاه چه باشد. اگر به دلیل بسته شدن یکی از عروق چشم ایجاد شده باشد (که احتمالا” چنین است) این لکه باقی خواهد ماند اگر چه ممکن است از شدت آن کاسته شود.

۴۶- مادرم نزدیک بین شدید است و مدت چهار ما است که هر دو چشم کاملا تار می بیند و متخصصان شبکیه در فارس گفته اند راهی برای درمان نیست لطفا ما را راهنمایی کنید.

نزدیک بینی شدید عوارضی مثل رگهای اضافی در مرکز بینائی یا پارگی شبکیه داردکه اینها تا حدودی قابل درمان هستند. ولی اگر علت کاهش دید ایشان نازک شدن مرکز بینائی و ضعف شبکیه باشد غیر قابل درمان است. تا آنجائی که من اطلاع دارم متخصصین شبکیه در استان فارس بسیار مجرب و معتبر هستند و به حرف آنها اعتماد کنید.

۴۷- سلام ایا شخصی که عمل لنز داخل چشم انجام داده محدودیتی در بارداری دارد ؟ایا میتواند از روش طبیعی برای زایمان استفاده کند ؟ایا فشارچشم در عمل طبیعی تاثیر میگذارد؟

خیر محدودیتی ندارد مگر این که شبکیه به دلیل نزدیک بینی بالا بسیار نازک باشد و دارای سوراخ های محیطی باشد در این صورت با صلاح دید متخصص شبکیه زایمان طبیعی منع می شود.

۴۸- اسلام اینجانب درجنگ تحمیلی بر اثر اثابت ترکش به چشم راست شبکیه ان به طور کامل ازکار افتاده ایا پیوند زدن شبکیه امکان پذیر میباشد باسپاس فراوان

متاسفانه در شرایط فعلی امکان پیوند شبکیه وجود ندارد. امیدواریم در سال های آینده بتوان با استفاده از سلول های بنیادی یا سایر تکنیک ها این مشکل را برطرف کرد.

۴۹- من چشم هام در حالت طبیعی ارزش دارد و اشیاء دور را مثل نوشته تار میبینم و یرای لیزیک هم گفتن باید بررسی بشه که مشکل ایجاد میکند یا نه چگونه میشه از دست این ارزش چشم خلاص شد؟

روش های جراحی خاصی روی عضلات خارجی چشم برای کاهش لرزش (و نه از بین بردن) آن وجود دارد که بعد از معاینه کامل شما می توان در این مورد اظهار نظر کرد.

همچنین ببینید

درمان سردرد بدون دارو

سردردهاي مداوم يا ميگرن مي تواند به يک کابوس تبديل شود. بسياري از مواقع شايد …

۲۷۳ نظرها

  1. سلام برادرم یک پسر 18 ساله است،چند روز قبل در مدرسه هم کلاسی اش انگار به چشمش با آرنج دست ضربه ای وارد کرده که درد داره،هیچ کبودی دور چشمش وجود نداره ولی توی چشمش خون زاییده شده و ورم کرده است. خواستم بدانم که آیا مشکل قابل توجهی می تواند در این موضوع باشد؟

  2. با سلام خدمت آقای ذکتر
    من حدود ۶ هفته پیش عمل prk انجام دادم و به خاطر اینکه چشم چپم دید بهتری داشت امروز در یک مرکز با دستگاه شماره ی چشمم را اندازه گرفتم که متوجه شدم از نمره ی چشم راستم هنوز +.75 باقی مانده (از ۲٫۲۵) و همین طور برای هر دو چشم هنوز ۵٫ نمره آستیکمات باقی مانده.
    آیا میتونم امیدوارم باشم که این مقدار خوب بشه یا دیگه این .۷۵ روی چشمم باقی میمونه. خیلی نگرانم خواهشا اگه توصیه ای دارید بفرمایید

  3. سلام.امیدوارم حالتان خوب باشد.من پسر 26 ساله هستم.بارها در طول 10 سال گذشته به چشم پزشک مراجعه کردم اما پاسخی برای مشکل چشمم دریافت نکردم.حتی بعضی وقتها با جواب نمیدانم مشکل چیست رو برو شدم.تا به حال پنج بار عینک عوض کرده ام اما فایده ای ندارد و مشکل اساسی من حل نمیشود. ظاهرا شماره عینکهای اخیر هم تفاوتی ندارد ولی دید من بدتر از دفعه قبل است.نمیتوانم روی چیزی تمرکز کنم.وقتی از چیزی به چیز دیگر خیره میشوم چشمم تا چند لحظه دور آن میچرخد تا آن را پیدا کند و به آن خیره نمیشود.حفظ کردن هر چیزی چه تصویر و چه نوشته برایم بسیار سخت شده است.پلک چشم چپم کمی بسته تر از راست است. تار میبینم.دید چشم راستم به گونه ای است که انگار ابری جلوی چشمم قرار دارد اما چشم چپم علاوه بر این موضوع ضعیف تر است و نه تنها در فاصله حتی دو متری نمیتوانم نوشته ای بزرگ را با آن بخوانم بلکه حتی نمیتوانم چهره کسی را از فاصله ده متری تشخیص دهم.*چند وقتی است متوجه شده ام وقتی کنار چشم چپم را کمی میکشم دیدم بسیار بهتر میشود و بسیار روحیه میگیرم.انگار افسردگی ای که سالهاست همراه من است به این خاطر بوده و با این کار درمان میشود.بعد از انجام این کار حتی میتوانم راحت بخوانم و چهره ها را تشخیص دهم*.پس از مراجعه به پزشک و پرسیدن در مورد چرایی بهتر شدن دید بعد از کشیدن کنار آن اظهار بی اطلاعی کرد.البته وقتی کشیدن را رها میکنم باز هم دیدم بد میشود. آخرین نسخه عینک من هم این بوده است البته اگر درست متوجه نوشته پزشک شده باشم: OD+0.25spl OS+0.05-1.00+86از شما خواهشمندم من را یک راهنمایی جامع و کافی کنید که از سر در گمی ای که مدتهاست در آن هستم خارج شوم راه درمان آن چیست. متشکرم

  4. سلام من 21 سالم هست و هفته ی پیش عمل لازک انجام دادم .من کاشت ناخن انجام میدم میخواستم بدونم از چه زمانی میتونم دوباره کارمو شروع کنم

  5. سلام وقت بخیر
    بنده 27 سال دارم و از 10 سالگی چشمانم نزدیک بین بوده و هر کدوم 2.5 و 0.75 آُتیگمات دارن
    به تازگی دکتر متوجه سوراخی شبکیه شد و لیزر کردم
    چند سال احساس انحراف چشم دارم موقعی که شخصی مقابلم قزاز میگیره حس میکنم یه چشم چپ میشه در زمان خستگی چشم این مشکل بیشتر است ولی ظاهرا چپ نیست
    به غیر از مشکل در دید اعتماد به نفسمم اومده پایین .حس خیلی بدیه. مشکل چیه ؟

  6. سلام
    یک ماه قبل قرنیه چشمم در اثر ضربه ای زخم شد. الان طبق نظر پزشک زخم خوب شده اما هنوز کمی تاری دید دارم.
    این تاری طبیعیه؟
    راستی ۲۹ ساله هستم.

  7. سلام من دانشجوی پزشکی هستم چشمام عیوب انکساری داره از نوع نزدیک بین هر دو چشمم نمرشون 5 ولی بدون آستیگما میخواستم بدونم میتونم برا رشته چشم پزشکی شرکت کنم ممنون

پاسخ دهید
