1 -اغلب بيماران بعد از جراحي بيني، درد ندارند يا درد آنها مختصر است که به راحتي با دارو هاي مسکن ضعيف کنترل مي شود.
2 -در روز اول در تختخواب استراحت نماييد، در حاليکه سر، بالا قرار دارد(چند عدد بالش زير سرتان قرار دهيد)
-3 پانسمان پايين بيني را مي توانيد در صورت کثيف شدن، تعويض نماييد. اين کار تا وقتي که ترشحات بيني قطع شود، ادامه مي يابد.
4 -اگر در داخل بيني پانسمان داريد، در زمان تعيين شده توسط جراح، براي خارج کردن آن به پزشک خود مراجعه نماييد.
-5 ا زمانيكه پزشک صلاح بداند بايد گچ يا قالب روي بيني در محل خود باقي بماند، لذا آن را خشک نگه داريد و به آن دست نزنيد.
-6 زير سر خود را بمدت 48 ساعت بالاتر از حد معمول قرار دهيد اين عمل در کاهش تورم موثر است.
7 -استفاده از يخ بر روي چشمها و گونه در24-48 ساعت اول در کاهش تورم و تغيير رنگ پوست موثر است.
-8 با دهان باز عطسه کنيد.
-9 تا حد امکان در روزهاي اول سر خود را به جلو خم نکنيد.
-10مي توانيد 24 ساعت بعد از عمل، حمام برويد ولي نبايد سر و صورت خود را خيس نماييد. در صورت استفاده از ضد درد، حتما” بايد کسي به شما در حمام گرفتن کمک کند تا زمين نخوريد.
-11در چند روز اول بعد از عمل، ممکن است کمي ترشح از بيني خارج شود که بايد با دستمال پاک شود ولي نبايد به بيني دست زده شود.
-12هيچ وسيله اي را براي تميز کردن بيني، داخل آن نکنيد.
-13 بهتر است از غذاهاي سريع الهضم در24-48 ساعت اول استفاده نمائيد. غذاهايي که احتياج به جويدن طولاني مدت دارند را دريک هفته اول پس از عمل استفاده ننماييد. محدويت ديگري براي غذا نداريد.
14-از اعمالي که باعث حرکت شديد عضلات صورت مي شوند، مانند گريه کردن، خنديدن و صحبت کردن زياد در هفته اول پرهيز نماييد.
15-دندانها را به آرامي و با يک مسواک نرم، مسواک کنيد. از دستکاري لب بالا (براي جلوگيري از حرکت بيني) بپرهيزيد.
-16قسمتهايي از صورت را که خارج از قسمتي است كه چسب زده شده است را ميتوانيد با پنبه مرطوب تميز کنيد ولي چسبها نبايد خيس شوند.
-17 موهاي خود را در هفته اول نشوييد مگر آ نکه کسي به شما در شستن آن از عقب کمک کند تا پانسمان بيني خيس نشود.
-18 در هفته اول بعد از عمل، از لباسهايي که از عقب يا جلو باز ميشوند، استفاده نمائيد.
-19 داروهاي تجويز شده را بطور کامل و دقيق استفاده نماييد.
-20مرطوب کننده هوا و شستشوي بيني با سرم تا 2 هفته توصيه مي شود.
-21 بعد از برداشتن قالب بيني توسط پزشک، مي توان از مواد آرايشي استفاده کرد. مواد آرايشي شناخته شدهاي را که قبلا” استفاده ميكرديد، بهکار بريد.
-22 تا دو هفته پس از عمل فين نکنيد، ميتوانيد ترشحات را بالا بکشيد تا وارد حلق شما شده و خارج شوند ولي نبايد فين کنيد.
-23 تا دو هفته پس از عمل، از آسپرين و بروفن (يا ترکيبات حاوي آنها) استفاده ننماييد.
-24 از فعاليت شديد بدني پرهيزكنيد. بيش از حد معمول استراحت نمائيد. از فعاليتهاي ورزشي و جنسي پرهيز كنيد. راه رفتن سبک راميتوانيد سه روز بعد از عمل شروع نمائيد ولي انجام ورزشهاي ايروبيک، کاهش وزن، بلند کردن جسم سنگين و ورزشهاي کششي بايد تا چهار هفته بعد از عمل به تاخير انداخته شوند.
25- حداقل بمدت 10-14 روز از مکالمه تلفني طولاني مدت و فعاليت اجتماعي شديد پرهيز نمائيد.
26- بمدت 1 ماه از شنا کردن بپرهيزيد.
27- بمدت 6 هفته از مواجهه با نور آفتاب يا وسايل برنزه کننده کاملا” بپرهيزيد. گرما باعث تورم بيني شما مي شود و نور آفتاب ميتواند باعث تغيير رنگ پوست بيني شود.
28- بمدت 7-6 هفته از عينک طبي آفتابي استفاده ننماييد، زيرا آنها روي بيني شما قرار ميگيرند. ميتوانيد عينک را با چسب به پيشاني خود بچسبانيد تا روي بيني قرار نگيرد .از لنزهاي تماسي ميتوان 2-3 روز بعد از عمل استفاده نمود.
29- ويزيتهاي مرتب بعد از عمل، در ماههاي بعد از جراحي لازم است تا روند بهبودي بررسي شود. اگر مشکلي وجود داشت حتما” در مورد آن با پزشکتان صحبت کنيد.
30- از دست زدن(عادتي) به بيني خود جدا” اجتناب نماييد.
منبع: drnamazifar.com
سلام شب بخیر.میخواستم بدونم من میگرن دارم قرص مصرف میکنم بنام دپاکین ایا برا عمل بینی ضرر دارد