التهاب بلفاریت از جمله بیماریهای شایع چشمی است که بسیاری افراد، آن را با نشانه شوره مژهها میشناسند.
دکتر پروین منصوری متخصص پوست و مو در گفت وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، در خصوص بیماری بلفاریت گفت: این بیماری ممکن است بر اثر یک عفونت خفیف میکروبی یا بیماری پوستی منتشر، ایجاد شود.
وی در خصوص علائم این بیماری گفت: خارش، سوزش، اشک ریزش، احساس جسم خارجی، پوسته پوسته شدن روی مژهها و در گوشه چشم یا روی پلک، خشکی و قرمزی لبههای پلک از علائمی است که به طور معمول در بلفاریت مشاهده میشود و به محض وجود چنین علائمی فرد باید به چشم پزشک مراجعه کند.
دکتر منصوری با اشاره به این که بلفاریت ممکن است در درازمدت سبب ضخیم شدن لبههای پلک، متسع شدن مویرگها، تریشیازیس (رشد معکوس مژههای چشم)، ریزش مژهها، اکتروپیون (برگشتن پلک به طرف خارج) و انتروپیون (برگشتن به طرف داخل) شود. همچنین یک سوم پایین قرنیه ممکن است خراشیده شود.
این متخصص در ادامه با اعلام این که درمان بلفاریت به این دلیل که به طور معمول عود میکند، ممکن است مشکل باشد و بستگی به نوع بیماری دارد؛ افزود: کمپرس گرم روی پلکها و تمیز کردن آنها، استفاده از آنتی بیوتیک یا ماساژ پلک از درمانهای این بیماری چشمی محسوب می شود. درمان آنتی بیوتیکی نیز تنها در برخی موارد لازم است که با تجویز پزشک به صورت خوراکی یا پماد موضعی تجویز شود.
وی ادامه داد: چنانچه غدد چربی پلکها نیز اختلال عملکرد داشته باشند؛ ممکن است ماساژ پلک برای خارج کردن چربی اضافه لازم باشد که نحوه انجام ماساژ در این موارد توسط چشم پزشک به بیمار آموزش داده می شود.
دکتر منصوری با تاکید بر این که بهتر است بیماران از مواد آرایشی استفاده نکنند، اضافه کرد: استفاده از این مواد ممکن است مانع شستشوی پلک و ماساژ درمانی شود. همچنین در بعضی موارد به بیمار توصیه میشود تا از شامپوهای ضد شوره برای سر و ابروها استفاده کند.